موقعيت جغرافياي و طبيعي

     شهرستان فيروزه يكي از شهرستان‌هاي شمال غربي خراسان رضوي محسوب مي شود كه در غرب و شمال غرب شهر نيشابور كهن قرار دارد. مركز اين شهرستان (شهر فيروزه) در فاصله 15كيلومتري غرب نيشابور واقع شده است. شهرستان فيروزه در سال 1388 از نيشابور منفك، و به عنوان يك شهرستان مستقل شناخته شد. اين ناحيه در گذشته به نام‌هاي بزغان، مويديه، مزيديه و مزيد آباد نيز خواهده شده است. وجود بزرگ‌ترين و مشهورترين معدن فيروزه جهان، كارخانه قند، ایستگاه راه‌آهن و عظيم‌ترين سيلوي 77000تني، آن را به يكي از قطب‌هاي صنعتي و كشاورزي تبديل نموده است. 

شرایط آب و هوایی: با توجه به وضعیت طبیعی و بررسی نقشه اقلیمی، بیشتر مناطق شهرستان تحت تاثیر اقلیم بیابانی و کویری قرار دارد که دارای متوسط بارندگی سالانه 160میلیمتر می باشد.

پيشه مردم: حدود 90درصد مردم اين شهرستان به شغل كشاورزي مشغول مي باشند.
 
   
 

پيشينه تاريخي

       بر اساس يافته‌هاي باستان‌شناسي در تپه بلوچ، واقع در شمال شرق مجموعه باغ نشاط از توابع اين شهرستان، قدمت اين منطقه را به دوران نوسنگي پارينه‌سنگي نشان مي دهد. قدمت شهر فعلي فيروزه كه در گذشته بزغان ناميده مي شد به دوران قاجار باز مي گردد. حضور استاد كمال‌الملك هنرمند بزرگ نقاش ايران در اوايل دوره پهلوي در اين منطقه، بر اهميت آن افزوده است.